1st Floor New World. +998556778345 demo@example.com

welcome visit our site

Location

1st Floor.

Support - Site IT BV

Klantenservice

Wij helpen u graag!

Waar kunnen wij u mee van dienst zijn? Om het u zo makkelijk mogelijk te maken hebben wij hieronder een overzicht gemaakt met de meest gestelde vragen zodat u wellicht gemakkelijk zelf het antwoord kunt vinden op uw vraag. Indien dit niet lukt dan mag u natuurlijk altijd contact met ons zoeken.

Klanten helpen ala Site IT

Leuk weetje over klantenservice

Wat betekent het nou eigenlijk...

Onze definitie van klant is echter anders dan dat de Dikke Vandale ons doet geloven. Wanneer u kijkt naar waar het woord klant vandaan komt dan ziet u dat dit is afgeleid van het woord 'Calant' wat u vrij kunt vertalen als 'geintresseerde'. Een andere vertaling meldt dat dit ook 'warm geworden' inhoudt. Wanneer u klant wordt bij ons gaan wij er vanuit dat u geinteresseerd bent geworden van ons product, misschien wel een beetje warm geworden van onze dienstverlening.

Vertel maar

Wat is uw vraag?

Wij adviseren het gebruik van Microsoft Outlook.

Het instellen van je e-mail is iets wat je eenmalig doet dus waarom onthouden hoe het moet? Groot gelijk! Wij hebben het voor je onthouden en als geheugensteuntje op onze website geplaatst. Hieronder zie je vaak de term “domeinnaam.nl”  terugkomen. Op deze plaatsen dien je je eigen domeinnaam neer te zetten anders werkt het niet.

Gebruikersnaam is bekend.
Wachtwoord is bekend.

Inkomende / uigaande mail server:
mail.domeinnaam.nl

Standaard instellingen voor imap zijn:
Inkomende poort 143
Uitgaande smtp 25
Authenticatie beide emailadres en wachtwoord

Met ssl beveiliging:
Inkomende poort 993
Uitgaande smtp 587
Authenticatie beide emailadres en wachtwoord

Mochten er door de provider enkele poorten geblokkeerd zijn voor bijv. smtp of dat deze alleen toegestaan zijn via een eigen Internet provider dan dien je de smtp van de internet provider te gebruiken bijv. smtp.ziggo.nl / poort 587.

De techniek staat voor niets…

Natuurlijk helpen wij u graag. Of het nu een grote of kleine klus is. Ik hoor u denken”…moet je dan zover rijden voor een ‘kleine’ configuratie handeling? Dat zal wel veel kosten”. Dat klopt ook en daar houden wij ook niet van. Dus hebben wij daar iets op gevonden. Hulp op afstand middels het softwarepakket Teamviewer. Door dit programma te installeren kunt u onze collega, middels een ID en wachtwoord, tijdelijk toegang geven tot uw computer zodat wij vanuit kantoor een wijziging op uw computer kunnen doorvoeren. 

Wat moet je doen:

1 Download hier: Teamviewer
2 Installeer het programma
3 Bel je contactpersoon bij Site IT en je wordt telefonisch verder geholpen.

Zo makkelijk kan dat gaan!

Heb je een vraag over een offerte of factuur?

Dit kan natuurlijk voorkomen. Neem dan gerust contact op met Wilma van de administratie via ons contactformulier. Uiteraard is het ook mogelijk om contact op te nemen met je contactpersoon van Site IT!

Online werken met Office365

Anno 2020 kan niemand meer zonder Outlook, Word en Excel. Microsoft heeft daar goed aan gewerkt maar qua dienstverlening is het niet altijd zoals wij onze klanten willen behandelen. Daarom helpen wij u graag met dit vraagstuk. 

Mocht u het wachtwoord niet meer weten of een extra account willen toevoegen?  Laat het ons weten via ons contactformulier. Wij nemen dan z.s.m. telefonisch contact met u  op.

Consultancy aanvragen

Om onze dienstverlening zo goed mogelijk te kunnen managen kunt u vanaf nu gebruik maken van de Site IT Strippenkaart. Een model waarin wij u tegen een aantrekkelijk tarief een aantal uren kunt reserveren.

Middels deze manier van werken kunt u gemakkelijk ons opdracht geven om bijvoorbeeld nieuwe wensen door te voeren zonder dat hier offertes o.i.d. voor gemaakt moeten worden. U koopt eenmalig een strippenkaart zodat uw Site IT consultant o.b.v. deze strippenkaart voor u direct aan de slag kan!

Mocht u interesse hebben of meer willen weten, neem dan contact op met Chris van Lieburg of klik hier.

Google Review

Sjoerd Baarssen

Ik heb vooral contact met Chris van Lieburg. Ik moet zeggen dat ik hem heel ver vindt gaan in de service. Hjj geeft niet op. Is er iets aan de hand wordt het dezelfde dag opgelost. Ik kan iedereen aanraden een website daar te laten maken of laten onderhouden.